• Nema proizvoda u korpi.

Internet prodavnica

Tehnika i tehnologija – Materijal za 7. razred

1.680,00 Din

+ Troškovi  dostave : 300,oo din
Za porudžbine u iznosu većem od 4.000 dinara usluga dostave je besplatna.

 

Autori: Milan Sanader i Gordana Sanader

REŠENJE MINISTARSTVA PROSVETE 650-02-00009/2022-07 od 09.05.2022.

  • 27 ponuđenih ideja
  • 9 razrađenih ideja

 

Product Description

Autori: Milan Sanader i Gordana Sanader

REŠENJE MINISTARSTVA PROSVETE 650-02-00009/2022-07 od 09.05.2022.

Ove godine na časovima konstruktorskog modelovanja bavićeš se modelovanjem konstrukcija iz oblasti mašinstva. Osnovna razlika između makete građevinskog objekta i modela mašine ili uređaja jeste u kretanju koje model ostvaruje. Zbog toga je modelovanje mašine zahtevnije, ali i pruža veće zadovoljstvo kada na proveri funkcionalnosti vidiš kako tvoj model radi.
U okviru materijala za konstruktorsko modelovanje pripremili smo devet grupa modela i upotrebnih predmeta. Svaka grupa sadrži tri predloga od kojih je za jedan data skica, tehnolška lista, tehnički crtež delova koji se izrađuju i montažni prostorni crtež na osnovu koga se model sastavlja.
Materijal sadrži veliki broj gotovih delova tako da je za sklapanje modela potrebno izraditi pojedini deo. Primetićeš da se modeli izrađuju korišćenjem već sastavljenih delova za neki od prethodnih modela. Ovakva postavka materijala za konstruktorsko oblikovanje omogućava ti da za kratko vreme izradiš veći broj modela. Modeli su različite složenosti, tako da ih možeš izraditi samostalno ili u paru. Za one koji žele da saznaju više, ali i da osete veću radost stvaranja, moći će na završnim časovima predmeta tehnika i tehnologija u sedmom razredu da izrade robotska kolica. Izrađena robotska kolica mogu se iskoristiti kao nastavno sredstvo za ostvarenje ishoda „Upravljanje modelima koristeći računar“ u oblasti Tehnička i digitalna pismenost. Za upravljanje modelom pomoću računara veza između modela i računara ostvaruje se preko interfejsa koji ne ulazi u sastav ovog materijala za konstruktorsko modelovanje.
Svoj najuspešniji model predstavi i učestvuj u vrednovanju koje ćete organizovati na završnim časovima. Pokaži preduzetnički duh, osmisli promotivni letak i oglasi na društvenim mrežama da je tvoj model, sada proizvod na prodaju.

Slično