• Nema proizvoda u korpi.

Internet prodavnica

Tehnika i tehnologija – Udžbenik za 5. razred

1.150,00 Din

+ Troškovi  dostave : 300,oo din
Za porudžbine u iznosu većem od 4.000 dinara usluga dostave je besplatna.

 

Autori: Milan Sanader, Gordana Sanader i Natalija Diković

REŠENJE MINISTARSTVA PROSVETE 650-02-00203/2018-07 od 27.4.2018.

  • 136 strana
  • 5 poglavlja
Kategorija:

Product Description

Autori: Milan Sanader, Gordana Sanader i Natalija Diković

REŠENJE MINISTARSTVA PROSVETE 650-02-00203/2018-07 od 27.4.2018.

Udžbenik Tehnika i tehnologija 5 prilagođen je Nastavnom planu i program predmeta Tehnika i tehnologija za peti razred. Obuhvata pet nastavnih oblasti: Životno i radno okruženje, Saobraćaj, Tehnika i digitalna pismenost, Resursi i proizvodnja i Konstruktorsko modelovanje.

  1. U oblasti Životno i radno okruženje, između ostalog, dati su pojam, uloga i značaj tehnike i tehnologije, područje čovekovog rada i proizvodnje, kao i zanimanja u oblasti tehnike i tehnologije.
  2. U okviru Saobraćaja objašnjeni su uloga i istorijski značaj saobraćaja, vrste saobraćajnih sredstava, saobraćajna signalizacije, pravila i propisi, upotreba IKT tehnologija.
  3. Oblast Tehnička i digitalna pismenost, pored ostalog, obuhvata pribor za tehničko crtanje, formate crteža, razmere, tipove linija i kotiranje, zatim prenos podataka između IKT uređaja, aplikacije za digitalnu obradu slike, kreiranje dokumenta u programu za obradu teksta i internet pretragu.
  4. Resursi i proizvodnja oblast je koja nudi informacije o energiji i materijalima, upravljanju otpadom, tehnologiji prerade i obrade materijala i postupcima ručne obrade materijala.
  5. Konstruktorsko modelovanje posvećeno je izradi predmeta/modela, prikazivanju ideja, timskom radu i zaduženjima u timu.

Udžbenik je usmeren na ostvarenje ishoda kroz tekst i ilustracije.

 

Slično